Els que manen (3ªED): Vida i miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Cat (FORA DE COL·LECCIO)

Sinopsi i opinió del llibre

Tot sobre el llibre Els que manen (3ªED): Vida i miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Cat (FORA DE COL·LECCIO)

Els que manen (3ªED): Vida i miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Cat (FORA DE COL·LECCIO)
EAN9788417611880
ISBN8417611886
AutorsMacià, Miquel (Autor), Martí, Pep (Autor)
ComprarCompra a Amazon

Sinopsi de Els que manen (3ªED): Vida i miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Cat (FORA DE COL·LECCIO)

ls que manen és un llibre escrit pel periodista Miquel Macià i l'historiador Pep Martí que analitza els orígens i les trajectòries de cinquanta grans fortunes catalanes, des dels seus orígens fins al present.
El llibre descriu com aquestes famílies han aconseguit aixecar els seus imperis i han influenciat la història contemporània catalana a través de les guerres, les dictadures, les crisis i l'autonomia política.
Les famílies analitzades inclouen els Vidal-Quadras, els Gallardo, els Grífols, així com noms coneguts com Sol Daurella (Coca-Cola), Javier Godó (La Vanguardia), Jaume Roures i Tatxo Benet (Mediapro) i Isidre Fainé (La Caixa).
El llibre és publicat per EDICIONS SALDONAR.

Opinió de Els que manen (3ªED): Vida i miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Cat (FORA DE COL·LECCIO)

Després de llegir Els que manen, penso que la idea de fer una revisió de les grans fortunes catalanes és molt bona, però el llibre és massa llarg i acaba sent monòton. Cada capítol és molt extens i acaba esdevenint repetitiu.
La informació que es dona sobre cada família és interessant, però hagués estat millor que el llibre parlés de més famílies i en menys espai per cadascuna, així s'hagués donat més joc i s'hagués parlat de més gent. Així s'hauria aconseguit que el llibre fos més amè i més atractiu.
Malgrat tot, no vull desacreditar el treball dels autors, ja que la informació que es dona sobre les famílies analitzades és molt completa.
Els orígens i les trajectòries de les cinquanta famílies són descrites amb detall i amb un mètode gairebé enciclopèdic.
El llibre també ens permet descobrir, des d'un angle sovint insòlit, el perquè de la nostra història contemporània.

Gremi Llibre Vell.Cat © 2023